En del av

Vera Vitali om hur Bonusfamiljen påverkat hennes syn på föräldraskap

22 okt, 2021 
AvLinn Seipel
Vera Vitali med sin dotter i famnen
Bonusfamiljen har påverkat hur Vera Vitali själv vill vara som förälder berättar hon i en intervju. Här är allt vi vet om hennes eget familjeliv – ettåriga dottern, sambon och föräldrarna – som också jobbar med film och tv.
Annons

Den 25 oktober är det premiär i SVT för säsong fyra av Bonusfamiljen, med Vera Vitali, 40, i huvudrollen som fyrbarnsmamman (om man räknar med bonusbarn) Lisa. I verkligheten hade Vera själva inga barn först till ungefär ett år sen, då hon fick sin dotter.

Att spela Lisa menar hon på har lärt henne massvis om hur hon vill – och kanske framförallt inte vill – vara som förälder.

Allt om Vera Vitali – barn, sambo, familj, karriär

Båda Veras föräldrar jobbade inom film, där mamman var verksam som kostymör och pappan var skådespelare likt henne själv och hennes bror Max. Själv slog hon igenom som skådespelare 2008, då i Ruben Östlunds film De ofrivilliga – vilket även var Sveriges Oscarsbidrag.

Se också: Vera Vitali – 5 saker du vill veta

Vera Vitali – 5 saker du vill vetaBrand logo
Vera Vitali – 5 saker du vill veta

Hennes första stora roll kom 2012 då hon spelade Lillemor Östlin i Hinsehäxan. Sen dess har skådespelarjobben avlöst varandra och hon har bland annat varit med i SVT-serien Arne Dahl. Spelat mot Michael Nyqvist i Min så kallade pappa, samt medverkat i Anna Odells film X & Y, där också Mikael Persbrandt var med.

Annons

2020 fick Vera Vitali sitt första barn, en dotter som nu är ett år gammal, det tillsammans med sambon och juristen Kiljan Ardal, 33.

Vera med sambon Kiljan Ardal på ELLE-galan i fjol
Vera med sambon Kiljan Ardal på ELLE-galan i fjol.

Bonusfamiljen lärt henne mycket om föräldraskapet

I en intervju med vår systersajt ELLE berättar Vera om att det finns mycket från sin karaktär hon vill undvika att ta hem till sitt eget familjeliv. Bland annat Lisas konflikträdsla.

– Jag försöker ju lära mig av saker, som Lisa gör som inte är bra, haha, säger hon och fortsätter:

– Just den där lite naiva inställningen hon har ibland, av att hon vill att alla ska vara glada och att det ska vara så bra stämning. Hon kanske inte vågar ta tag i konflikter så mycket, och är typ överbeskyddande. Och hon kanske är lite så där att hon får dåligt samvete över skilsmässa och barnen. Hon vill bara att barnet som mår dåligt ska må bra. Vilket står i bekostnad på ordning och reda.

– Vilket är saker som inte är så jättebra. Hon är inne och vispar i andra människors liv, och lägger näsan i blöt – för att hon tror att hon gör bra grejer för någon annan, fortsätter hon.

– Så det är väl saker som jag försöker att inte göra!

Foto: TT

Annons