ANNONSSAMARBETE MED REIMA

3 vanliga misstag när du köper vinterkläder – så undviker du dem

Temperaturen sjunker och det är dags att börja tänka på vinterkläder till barnen. Men vilka material är bäst? Och vad är viktigt att tänka på? Vi listar tre vanliga misstag att undvika.

1. Att hoppa över researchen

Utbudet av barnkläder är enormt och det är inte lätt att veta vad man ska välja. Tiden är också begränsad och inköpen av vinterkläder är något som de flesta av oss vill ha snabbt avklarat. Genom att välja funktionella plagg i naturliga material kommer du långt. Då får du vinterkläder som andas, håller värmen och är bekväma att ha på sig. Tänk på att välja certifierad ull och bomull som framställts på ett hållbart sätt. Flera barnklädesmärken har på senare tid tagit ställning för en mer hållbar produktion, en av dem är Reima som i år har 35 procent återvunna material i sin höst- och vinterkollektion. Plaggen är också giftfria, vilket borde vara en självklarhet, men det är tyvärr fortfarande är något som behöver kollas.

Understället Taitoa från Reima i ull och bambu behåller värmen, absorberar fukt och är tack vare bambun extra mjukt mot kroppen.

2. Att göra kortsiktiga val

Utgifterna är många den här tiden på året och det kan vara lockande att spara in på vinterplaggen. Men genom att välja hög kvalitet sparar du pengar på lång sikt. Gedigna material håller längre, är enklare att hålla rena, kan ärvas av syskon och har ett högre andrahandsvärde – du gör med andra ord både plånboken och klimatet en tjänst. Plagg av hög kvalitet med bra funktionalitet har också ett större användningsområde. Välj sådant som fungerar lika bra på förskolan och i skolan som i skidbacken eller på skogsutflykten. Då slipper du köpa flera uppsättningar jackor, kängor och overaller.

Väljer du plagg som håller länge och kan användas både i skolan och i skidbacken slipper du flera uppsättningar ytterkläder. I bild syns overallerna Lappi och Stavanger från Reima.

3. Att tro att det dyraste alltid är det bästa

Det kan vara lätt att tro att det dyraste alltid är det bästa. Men så behöver det naturligtvis inte vara. Det går trender även i barnens kläder, och priset säger inte nödvändigtvis något om vilka material som använts, hur välsytt eller hållbart ett plagg är eller hur mycket tanke som lagts på smarta och funktionella detaljer. Så låt någon annan göra jobbet och ta hjälp av de många oberoende tester som görs varje år. Då låter du en expert med lång erfarenhet bedöma material, kvalitet och funktion på kläderna. Du sparar tid och kan vara trygg i ditt val.

Overallen Lappi från Reima har vunnit Bäst i Test i Norge, Danmark och Storbritannien i år.

Det nordiska klimatet ställer extra höga krav på funktionalitet. Reima har tillverkat barnkläder för nordiskt klimat sedan 1944.

Välj barnkläder för ett nordiskt klimat

Vårt nordiska klimat ställer höga krav på material och funktion när det kommer till barnens kläder. Plaggen ska både andas och behålla värmen och de ska hålla för många timmars lek i både snö och slask. Reima grundades i Finland 1944 och har sedan dess tillverkat högkvalitativa barnkläder för ett nordiskt klimat. Plaggen är utvecklade i en lång tradition av utomhuslek, rörelseglädje och ett aktivt liv för alla barn i alla väder. Med högkvalitativa material, bra funktionalitet och smarta detaljer har plaggen lång hållbarhet och är anpassade för de unika utmaningar som kommer med de nordiska vintrarna. Nytt för i år är att höst- och vinterkollektionen är gjort i 35 procent återvunnet material.

TV: 5 aktiviteter för garanterat höstmys