7 smarta och enkla appar som hjälper ditt barn med matten

Mamma som sitter med dotter i knät och håller i en läsplatta

Ibland kan man kännas sig otillräcklig när det kommer till att hjälpa barn med matteläxan. Att förklara räknesätten kan vara svårt även när den är på enkel nivå.

Tar man hjälp av en matteapp kan ditt barn både få hjälp med läxan – och lära sig förstå grundprinciperna i de olika räknesätten på ett roligt och kreativt sätt.

7 appar om du vill hjälpa barn med matten

Kolla in de här apparna så kommer ditt barn snart kunna matten utan att märka inlärningsprocessen. Heja spel och roliga belöningar!

Nomp

I den här appen kan ditt barn öva matte för hela grundskolan. Uppgifterna är upplagda som små spel där man får positiva belöningar och kan samla poäng.

Ålder: Årskurs 1-6

Här hittar du mer information

Tiokompisar

Här lär sig barn tiokompisarna med roliga spel och lekar, perfekt för barn som går i förskoleklass och lågstadiet.

Det finns även mer komplicerade övningar som inleder till algebra för barn i årskurs 4-6.

Ålder: Årskurs F-6

Här kan man läsa mer.

King of Math Jr.

I den här appen löser ditt barn matteuppgifter i en medeltidsmiljö. Genom att klara en uppgift klättrar man på samhällsstegen – mot att bli kung. Appen ska vara rolig för barn från 6 år och uppåt och innehåller bland annat övningar i addition, subtraktion, geometri, division och multiplikation.

Ålder: Från 6 år och uppåt

Här kan du läsa mer.

Albert

Den här appen ska funka som en mattelärare som lär barnet att lösa uppgifter steg för steg. På varje årskurs finns ett bestämt antal matteuppgifter barnet behöver klara, för att klara hela matten i den årskursen.

Ålder: Årskurs 4-9

Här kan man läsa mer.

Moji Bingo Math

I den här appen får ditt barn öva de fyra räknesätten utifrån svårighetsgrader man själv väljer. Man går framåt i svårighetsgrad i den takt man själv vill. Ditt barn kan också öva på klockan i ett bingospel.

Ålder: Ca 6-8 år men finns ingen officiell rekommendation

Här kan man läsa mer.

Djungelbråk

Den här appen ska lära ditt barn bråk på ett inspirerande och pedagogiskt vis. Här finns olika svårighetsgrader – upp till tolftedelar.

Ålder: Ca 7-10 år men finns ingen officiell rekommendation

Här kan man läsa mer.

Lek och lär med matte

I den här appen får barn lösa matematiska problem i ett lugnt tempo med mycket beröm. Uppgifterna dyker upp på en upptäcksfärd i en sagolik skog.

Appen innehåller 10 svårighetsgrader, där de första bara övar addition, och allt eftersom det blir svårare introduceras även subtraktion, multiplikation och division.

Ålder: 5-8 år men finns ingen officiell rekommendation

Här kan man läsa mer.

Foto: TT

Camilla Läckberg om mammadrivet: ”Lyssna inte på alla jävla råd”

21 fina favoriter för en härlig höst i skolan

Utvald läsning