En del av

Enkla påskpyssel med äggkartong

31 mar, 2021 
AvCecilia Ahle
Påskpyssel med hjälp av äggkartong
Här tipsar vi om enkelt påskpyssel av äggkartong! I år kan du både göra gulliga kycklingar och tjusiga harar till påskbordet – och göra miljön en tjänst genom att pyssla med det som annars hade hamnat på soptippen. De här påskpysslen passar för både barn och vuxna.
Annons
Så här färgar du ägg naturligt med växterBrand logo
Så här färgar du ägg naturligt med växter

Enkelt och tjusigt påskpyssel av återvunnen äggkartong

Det är både roligt och enkelt att göra eget påskpyssel av äggkartong. Gör det till en mysig och kreativ påskpysselstund med dina barn eller barnbarn – eller med andra vuxna som en härlig påskaktivitet. På köpet får du fina tuppar, kycklingar och harar att piffa påskbordet med. Det är dessutom skönt för miljösamvetet att veta att de tjusigaste påskfigurerna består till stora delar av återvunnen äggkartong.

Annons

1. Äggkoppar i form av tuppar – enkelt påskpyssel med äggkartong

Påskpyssel med äggkartong – gör tuppar.
Ståtliga tuppar kanske är årets äggkopp? Bild: redtedart.com

Har du för få äggkoppar hemma eller är du bara sugen på några nya? Då är kanske de här tupparna för dig! De är både påskpynt och praktisk äggkopp, allt i ett! Till det här pysslet behöver du bara ett par olika pysseldelar. Här finns en inspirerande film om hur du bäst går tillväga.

2. Påskliljor av äggkartong

Påskpyssel med äggkartong. Skapa vackra påskliljor.
Tjusiga påskliljor av äggkartong. Bild: sweetsomethingdesign.blogspot.se

Här är påskliljorna som står för evigt – eller åtminstone tills färgen har bleknat. Allt du behöver är äggkartong, färg och en portion tålamod. Här är en steg-för-steg beskrivning som tar dig igenom påskpysslet.

Annons

3. Påskpyssel kyckling: Kycklingar mot hare i påskschack

Påskpyssel med äggkartong.
Schackmatt i påskskrud. Bild: tonyastaab.com

Ibland behövs det lite nya aktiviteter till långhelgen, så varför inte kombinera påskpyssel med sällskapsspel? I påskschack av äggkartong möter harar kycklingar och passar perfekt för barn och vuxna. Här finns en steg-för-steg beskrivning av hur du bäst lyckas med din nya påsktradition. När spelet är klart kan kycklingarna och hararna bli pynt på påskbordet.

4. Söt äggkorg till påsk – gör påskpyssel med ägg

Påskpyssel med äggkartong.
Enkla påskkorgar med ägg. Bild: Stampington & Company

Du pysslar enkelt de här söta påskkorgarna med äggkartong, ståltråd, färg och en tjusig rosett. Färglägg dem efter tyckte och smak och fyll dem med smaskiga påskägg eller mjuka kycklingar. Du hittar hur du bäst går tillväga här.

Annons

5. Påskpyssla en krans

Påskpyssel med äggkartong. Gör en tjusig påskkrans av äggkartong.
En påskkrans av äggkartong pryder vilken dörr eller vägg som helst. Bild: ourpotluckfamily.com

Om högen av äggkartonger hemma är extra hög, eller om du vill engagera hela familjen i ett större påskprojekt, är den här påskkransen perfekt. Med äggkartong, sax, färg och fantasi får du kransen precis så som du vill ha den och kan hänga på dörren eller väggen för extra påskstämning. Beskrivningen hittar du här.

6. Påskpyssel för barn i förskolan

Påskpyssel med äggkartong. Det här påskpysslet passat perfekt för barn i förskolan.
Kaninen vaktar sin morätter. Bild: sortingsprinkles.blogspot.se

Det här påskpysslet passar perfekt för lite äldre barn i förskolan. Med äggkartong och piprensare får du ett fin fint morotsland för kaninen att hålla koll på. Här hittar du beskrivning för hur du som förälder, förskolelärare eller mor- och farförälder bäst lär barnen hur man gör morötter av piprensare.

Annons