En del av

7 smarta hacks för mamma och barn

05 apr, 2022 
AvHannah Bergroth
mamma pussar sin bebisS
Något som underlättar i vardagen utan att varken kräva särskilt mycket tid, tankeverksamhet eller pengar – ja tack! Här är berättar vi om de allra bästa bästa skönhetstipsen – för både mamma och mini.
Annons

Smarta, enkla husmorsknep som sparar tid, pengar och tålamod kan man som förälder inte få för många av. Allt från hur man får bort svåra fläckar på kläderna eller skorv i hårbotten, till hur man tar hand om den torra bebishuden, är toppen att samla på och dela med sig av. Vilka är dina bästa föräldrahacks som alltid funkar?

Oavsett om det handlar om praktiska eller ytliga tips är det lika roligt att lära sig något nytt. Här får du veta vad som kan rädda den torraste huden, hur snabbt och enkelt du gömmer utväxten när det gått för lång tid mellan frisörbesöken – och vad du kan göra för att förhindra blöjeksem.

Se också: 7 smarta spartips för föräldralediga

7 smarta spartips för föräldraledigaBrand logo
7 smarta spartips för föräldralediga

5 smarta skönhetsknep till mamma

Här kommer sköna tips till dig, fina mamma.

1. Göm utväxten med ögonskugga

Har det gått lite för många veckor mellan frisörbesöken? Med en matt ögonskugga kan du enkelt gömma utväxten för stunden – perfekt knep att ta till om det vankas fest eller när vårsolen gör sig påmind. Tänk dock på att välja en skugga som är så nära din egen hårfärg som möjligt.

Annons

2. Använd vit kajal för en piggare blick

Sömnbrist är något alla småbarnsföräldrar har gemensamt, eller hur? Genom att applicera en vit kajal i inre ögonvrån öppnar du upp blicken och får automatiskt piggare och större ögon. Toppen att göra när nätterna varit för korta.

3. Vårda håret med kokosolja

Små fingrar som älskar att röra håret – eller missade du klipptiden igen? När hårtopparna känns torra och slitna kan kokosolja vara din bästa vän. Massera in lite kokosolja i längderna, det ger håret nytt liv.

4. Skapa snygga lockar på ett par minuter

Ett långt hår kan man variera på många sätt, men under småbarnstiden är det så lätt att hamn i den praktiska tofsen eller flätan. Vill du testa något nytt, men som inte får ta längre än ett par minuter? ”Värm” flätan med en plattång, uppifrån och ner. Låt den svalna ordentligt. Lossa på snodden och dra fingrarna genom håret. Snyggt och framförallt väldigt enkelt!

Annons

5. Ge håret nytt liv med potatismjöl

Känns håret platt och fett? Strö lite potatismjöl i hårbotten och ”piffa till” med fingrarna. Mjölet suger upp fettet och fungerar som ett torrschampo. Perfekt när tiden är knapp!

3 smarta föräldrahacks för barn

Säg hej då till torr hy och röd bebisrumpa.

1. Rädda torr hy med olja

Det finns många bebisoljor att ta till när huden är i obalans, men visste du att du även kan kolla i skafferiet? Oavsett om det är dina armbågar som är extra känsliga eller om det är din bebis hy som behöver smörjas in funkar kokos–, mandel– eller olivolja perfekt. Tänk dock på att mandeloljan är nästan så gott som doftfri, vilket kan vara bäst på små bebisar.

Stor guide med tips på allt från myggbett till brännmaneter!

2. Testa potatismjöl istället för babypuder

Babypuder är toppen för att förhindra blöjeksem, men att använda vanligt potatismjöl fungerar lika bra. Pudra på lite potatismjöl mellan blöjbyten så förebygger du eksem och röd, liten babyrumpa.

3. Få bort skorv med olja

Skorv i hårbotten är inget ovanligt, och ofta försvinner det med tiden. Men vill du testa få bort lite grann? Testa att olja in hårbotten med olja och låt de badda över natten (låt barnet sova på en handduk). På morgonen är det bara att försiktigt kamma eller ”borsta bort” skorvet. Kom ihåg att tvätta håret efteråt.

Foto: TT

Annons