En del av

Ovanliga flicknamn som slutar på bokstaven A

24 apr, 2023 
Hannah Bergroth
liten bebis
Namn alltså – så roligt att tycka till om! Korta, långa eller kanske ett som funkar till både flicka och pojke – vilka namn gillar du lite extra? Här listar vi vackra flicknamn som slutar med vår favoritbokstav, nämligen A.
Annons

Vad ett namn innehåller för bokstäver är kanske inte det första du tänker på – vad man gillar och fastnar för handlar ju främst och tycke och smak. Men om du riktigt funderar så kan bokstäverna faktiskt ge en viss känsla till namnet.

Ett namn med många konsonanter kan uppfattas som hårt att säga, medan ett med fler vokaler kan upplevas helt tvärtom.

Här är barnnamnen som spås bli populära 2023Brand logo
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023

Vilken bokstav namn slutar på är inte heller något du kanske reflekterat över, men visst är det så att slutljudet som uppstår när man säger namnet högt kan ge det lilla extra.

Trender kommer och går – även namnvärlden. Några av våra favoriter just nu är de som slutar med bokstaven A. De upplevs som ganska feminina, mjuka och liksom ”snälla”. Här har vi letat fram ovanliga flicknamn som slutar på alfabetets första bokstav.

Annons

Ovanliga flicknamn som slutar på bokstaven A.

Gillar du unika, speciella namn? Då ska du läsa vidare.

Avalea

Ett ovanligt namn, men som faktiskt finns registrerat i Sverige är Avalea. Enligt svenskanamn.se finns det i skrivande stund endast TRE personer som heter så. Ava betyder ”som en fågel” på persiska och ”lea” är lejoninna på latin. Fin kombination på två riktigt vackra namn.

Aria

Känner du någon som heter Aria? I dag är det knappt 140 tjejer som heter Aria. Namnet betyder ”sång” eller ”melodi” på italienska. Kanske ett passande namn till en liten tjej som gillar musik?

Asta

Sedan 1800-talet är Asta ett tjejnamn som man tror är en kortform av namnet Anastasia eller Astrid. I Sverige är det inte många som döps till Asta, men på Island är det desto vanligare. Ásta kommer av ordet ást som betyder kärlek.

Cora

Cora - hur fint namn på en liten tjej? Namnet kommer från det spanska ordet corazón, som betyder ”hjärta”.

Annons

Eliana

Det sägs att Eliana kommer från början från latinska språket, och syftar på solen. Det används också på det hebreiska och betyder ”Min gud har svarat mig”.

Gia

Enkelt, kort och så coolt. Det sägs att Gia har betydelsen ”jord”. Ett bra val om man vill hylla vår planet.

Kiana

I dagen är det cirka 170 stycken tjejer som heter Kiana, i Sverige. Det är ett persiskt namn som betyder ”kunglig”.

Lyla

Lyla (uttalas med y) påminner om kulören lila. Kort, ovanligt – och alldeles ljuvligt.

Mila

Med sina många betydelser är Mila ett väldigt vackert namn som är en kortare form av exempelvis Emilia, Melina eller Ludmila. Namnet betyder ”gullig” eller ”rar” på serbiska, kroatiska, makedonska och bulgariska. På lettiska har det en helt annan betydelse, nämligen ”kärlek”.

Valentina

Med sina spanska rötter är Valentina ett namn som fler och fler blir döpta till här i Sverige. Så pass att alla dessa har namnsdag den 14 februari. Namnet är den kvinnliga varianten av Valentin och betyder ”stark och frisk”.

Foto: TT

Annons