En del av

Penny Parnevik: ”Har aldrig mått så här illa förut”

04 jan, 2023 
Hannah Bergroth
Penny Parnevik och maken Douglas Murray ska bli föräldrar för tredje gången – stort och varmt grattis! Exklusivt för Motherhood berättar Penny om graviditeten, beräknade datumet och vad barnen Atticus, 3, och Pebble, snart 2, säger om att de ska få ett litet syskon.
Annons

Det var ett par dagar efter nyår som influencern Penny Parnevik, 26, berättade att hon och maken Douglas Murray, 42, väntar sitt tredje gemensamma barn.

”Äntligen när våra barn börjat sova hela natten bestämde vi oss... låt oss få en till”, skrev Penny i ett inlägg på Instagram. Vänner, följare och familj gratulerade paret.

Se också: Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara ung mamma

Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mammaBrand logo
Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mamma

Om att bli mamma i ung ålder

Penny var endast 22 år gammal när hon blev mamma för första gången när lilla Atticus, idag fyra år, föddes. Drygt ett och ett halvt år senare kom dottern Pebble.

I en tidigare intervju med Motherhood berättade hon att hon alltid velat bli en ung mamma.

”Sedan jag var liten har jag alltid gillat barn. Jag älskade att leka dagisfröken. När jag fyllde 13 år var det enda jag önskade mig en HLR-kurs för barn, jag drömde om att bli en professionell barnvakt.”, sa hon då.

Annons

Men som för många kan föräldraskapet ibland kännas tufft, något även tvåbarnsmamman valde att vara ärlig med. I en annan intervju som gjordes några månader senare berättade hon ärligt om att föräldraskapet ibland kan kännas svårt.

”Innan barnen kom hade jag nog en romantisk, förfinad bild av framför allt hur moderskapet skulle vara. Och nu efteråt inser jag att jag aldrig fått höra ärliga berättelser om vad det innebär och hur livet faktiskt kan se ut.”

”Jag trodde att det kanske skulle vara lite så som man ser på film – eller som vilken mamma som helst som går på stan. Det ser ganska härligt och mysigt ut, men ibland kan det ju vara riktigt kämpigt. Och alla kommenterar om kärleken man kommer känna till sitt barn, den kände jag inte riktigt direkt när jag blivit mamma”, sa hon då.

Penny gravid
Den snart trebarnsmamman Penny har alltid sett sig som förälder.

Penny Parnevik gravid med sitt tredje barn

Men trots att det ibland kan vara en utmaning att vara någons förälder menar Penny att hon vuxit in i sin roll som mamma. Så pass att hon och maken nu utökar familjen med ytterligare en liten skatt.

Annons

I ett sms till Motherhood berättar Penny att graviditeten hittills inte varit den lättaste.

– Den har inte varit toppen, haha! Jag har huvudvärk typ varje dag och spyr väldigt ofta. Jag är så himla taggad, men hoppas att kroppen snart börjar må bättre så jag kan få börja njuta snart.

Hon menar att den skiljer sig mycket från hennes tidigare graviditeter.

– Den här är väldigt annorlunda, jag har aldrig mått så här illa förut. Jag har ju varit gravid med både en tjej och en kille tidigare så jag har försökt jämföra, men jag tycker inte någon av dem eller den här lika varandra. Ny bebis, nya symptom helt enkelt!

På Instagram berättade Penny om gravidlyckan.

Det beräknade datumet och barnen Atticus och Pebble om att få ett syskon

Men det går inte ta miste om lyckan familjen känner inför en ny liten bebis. Även barnen Atticus och Pebble är glada över att få ett litet syskon.

– Atticus är SUPERTAGGAD! Han frågar varje dag när bebisen ska komma. Pebble förstår kanske inte till 100 procent, men hon pekar på min mage och säger ”bebis” så hon hänger nog med mer än vad vi tror, berättar Penny.

När är det dags för bebisens ankomst?

– Haha, bra fråga! Jag glömde fråga det när jag var på ultraljud. Det är lite skillnad på tredje gången jämfört med första, haha!

Penny berättar att hon är i skrivande stund är i graviditetsvecka 9, något hon även delat med sig av i sina sociala medier.

– Om jag räknat rätt så blir det i mitten av augusti. Då är ju även Atticus född och han har sagt att han vill att bebisen kommer på hans födelsedag. Jag hoppas såklart inte det, haha!

Penny insta story om sin gravidiet
Några dagar efter att paret delat med sig av nyheten tackade hon för alla gratulationer i sin story, på Instagram.

Foto: TT, Instagram

Annons