Halloween: Kläder och dräkter till barn – vi listar 12 fina kostymer!

kläder för barn på halloween

Halloween närmar sig och det börjar bli dags att planera årets kostym! Är du på jakt efter en riktigt kul, kuslig eller klassiska halloweenkläder till ditt barn? Här listar vi tolv fina köp som finns i butik i år!

Gå bus eller godis, klä ut sig och göra fint höstpyssel. Halloween är en riktigt kul högtid för våra barn! Halloweenveckan prickar dessutom alltid in höstlovet vilket gör den extra tacksam att fira, eftersom en del av oss är lite extra lediga.

Är du på jakt efter en kostym, dräkt eller klädesplagg till barnen att gå Bus eller godis i, eller till årets halloweenfest? Här listar vi tolv läskiga och roliga köp som finns i butik i år – från lillknoddens storlek upp till större barnens storlekar.

(Ps. Oktober är ofta en intensiv månad men av mamma-erfarenhet vet vi att större storlekar ibland tar slut. Så hinner du, skadar det inte att vara ute i god tid.)

1. Cape med öron

En lika läskig som gullig mantel att dra på över vilka kläder som helst. Smidigt och festligt! Här kan du läsa mer och köpa cape:en (länk till H&M).

2. Skelettdräkt

Den klassiska skelettdräkten finns i flera former i årets halloweenkostym-shopping. Här som en mysig och läskig jumpsuit. Här kan du läsa mer och köpa skelettdräkten (länk till Ellos).

3. Superhjältedräkt

Har du en stark liten hjälte där hemma? Den här gröna dräkten är lika snabb som cool. Läs mer och köp dräkten här (länk till H&M).

4. Nageldekorationer

Vill ni ha en snabb, enkel och riktig spöklik lösning på halloweenkostymen i år? De här nageldekorationerna fixar outfiten på ett kick och är anpassade för barn. Läs mer och köp dem här (länk till Lindex).

5. Drakuladräkt

Både stilig och läskig! I klassisk drakulamantel kan man skrämma vem som helst. Läs mer och köp den här (länk till H&M).

6. Läskig mask

Vem blir INTE skraj av den här masken? Enkelt att bara addera till de vanliga skolkläderna – och utklädnaden är fixad på en sekund! Här kan du läsa mer och köpa masken.

7. Spindelslöja

Vad hör halloween mer till än spindlar? Med den här enkla diademslöjan kan man skrämma varenda kompis i skolan och på förskolan. Läs mer och köp den här (länk till H&M).

8. Skelettpyjamas

I den här mysig skelettpyjamasen kan man både leka, gå Bus eller godis och skrämma en och annan familjemedlem. Läs mer och köp den här (länk till Lindex).

9. Brandmansdräkt

Har du en unge som är fascinerad av blåljus? Varför inte dressa ut sig till brandman under årets halloween! Läs mer och köp dräkten här (länk till Ellos).

10. Fladdermusdräkt

Spänn på vingarna, släng på kjolen över ett par mjukisbyxor – och dräkten är klar! Läs mer och köp fladdermusdräkten här (länk till H&M).

11. Rymdtröja

Har du ett barn som inte gillar läskiga eller för utspökade kostymer? Den här rymdtröjan skapar precis rätt halloweenstämning men är fortfarande cool. Läs mer och köp den här (länk till Lindex).

12. Trollkarlsdräkt

Har du en Harry Potter-nörd där hemma eller bara någon som gillar magi, häxor och ugglor? Då ska ni satsa på den här trollkarlsdressen. Läs mer och köp den här (länk till H&M).

Se också: 5 läskiga pyssel på Halloween

0:55

Efter reklamen: 5 läskigt enkla halloweenpyssel

(0:55)

Mer läsning för dig

Halloweenpyssel: 7 läskigt enkla tips

19 roliga och enkla sminkningar för barn till Halloween

9 lagom rysliga barnfilmer – perfekta för Halloweenmys