En del av

5 anledningar till att lärarna är våra hjältar

05 okt, 2022 
https://image.motherhood.se/profilbild.jpg.jpg?imageId=7928551&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Sara Frisk
De ger våra barn dyrbar kunskap, förbereder dem för arbetslivet och ser våra barn för de unika individer de är. I dag, 5 oktober, är det Världslärardagen.
Här är 5 anledningar till att lärarna är våra hjältar!
Annons

När morgonens bestyr är avklarade tar skolan vid för många barn. Det är en oerhört stor del av barnens, och kanske även våra egna, liv.

Och en yrkesgrupp som tillbringar mycket tid med våra barn är just lärarna. Bland nötning av tabeller, grammatik och historia bidrar de också med trygghet och personlig utveckling för våra barn.

Video: Se 4 anledningar till att lärarna är våra hjältar
Video: Se 4 anledningar till att lärarna är våra hjältar

5 anledningar till att lärare är hjältar

Så nu vill vi hylla er lite extra. Tack för att ni gör ert bästa för att lära ut, stötta och rusta våra barn för framtiden och ger de verktyg för att nå sin fulla potential!

Här delar vi på redaktionen med oss av 5 anledningar till att lärarna är våra sanna hjältar. Fyll gärna i du med!

1. Tar vara på barnens förmågor

Ni tar vara på elevernas engagemang, förmågor och jobbar med alternativa uppgifter och lösningar om det behövs.

Annons

Tack för att ni ser barnen för de individer de faktiskt är, med vitt skilda sätt att lära sig på och att vara. Att ni ger utrymme till både kompetensutveckling och personlig utveckling!

2. Stöttar och skapar trygghet

Ni stöttar, berömmer och skapar trygghet hos våra barn. Bland det bästa som finns är ett stolt barn som bemästrat en utmaning och funnit glädjen i att finna svar och lösningar samt ett sug på att lära sig mer.

Tack för att ni lär ut dyrbar kunskap samtidigt som ni bidrar till nyfikenhet och inspiration!

3. Offrar sig själva för barnen

Många gånger är er vardag inte den lättaste med till exempel otrygga villkor, stora barngrupper, snabba omställningar, stress och obetald övertid. Ändå låter ni det inte gå ut över barnen på något sätt.

Outtröttligt jobbar ni på för att barnen ska ha en bra vardag. Tack för att ni orkar!

4. Får våra barn att må bra

Ni bidrar inte bara med undervisning utan också till att våra barn mår bra på det stora hela. Det tas tid till att tillgodose även andra behov, som en axel att luta sig mot, konflikthantering, öron som lyssnar eller en frukt i magen på eftermiddagen.

Annons

Tack för att ni är en ytterligare förebild i barnens liv!

5. Upplyser oss föräldrar

Inte nog med att ni tar hand om våra barn, ni hanterar också våra funderingar och tankar kring hur det går för barnet och bidrar med värdefulla insikter om hur vi kan ta vara på lärdomar i skolan även hemma.

Ni håller också uppsikt över barnen och meddelar om något inte känns bra. Tack!

Foto: TT

Se också: 5 orsaker till att småbarnsföräldrar ALLTID är sena
Se också: 5 orsaker till att småbarnsföräldrar ALLTID är sena
Annons
Innehåller reklamlänkar