Påskpyssel för barn – roliga idéer på kort, kycklingar och mycket mer

påskpyssel för barn
Så gör du strösslig godisskål i choklad
0:34

Efter reklamen: Så gör du strösslig godisskål i choklad

(0:34)

Slå på ljud

Behöver ni inspiration till stora pysseldagen i påsk? Att göra egna dekorationer till påskriset, kort, kycklingar, harar och söta ägg är kanske något av det roligaste med hela påskhögtiden.

Påskpyssel för barn 1-3 år – eller äldre

Letar du enkla idéer till de allra minsta barnen eller vill du sätta dig med storbarnen och göra en riktigt tjusig bordsdekoration? Eller kanske vill ni skicka ett riktigt fint kort till mormor i år? Hursomhelst är du rätt – för här tipsar vi om både enkelt och roligt påskpyssel för barn i alla åldrar.

(Psst. Missa inte de knasigaste idéerna längst ner. Vem blir INTE sugen på en gapande kyckling på en klädnypa?)

Kycklingar och ägg – enkelt påskpyssel för barn

Till påskriset, soffbordet eller egna rummet – när det är påsk fyller vi gärna huset med dekorationer. Här finns både kycklingar, ägg, harar och kaniner – smidigt indelade i vilka material nu behöver!

Påskpyssel med äggkartong, pärlplatta och toarulle

kyckling toarulle

Foto: Shutterstock

påskpyssel med toarulle

Foto: Shutterstock

De här söta påskdjuren gör ni riktigt enkelt. Toapapper, färg och några roliga dekorationer från pysselaffären plus lite lim är det enda ni behöver.

påskpyssel barn äggkartong

Foto: Shutterstock

Eller varför inte återanvända alla äggkartonger, påskhögtiden till ära? Här har det blivit en superfin dekoration med färguppdelat material från naturen. Billigt, enkelt och vårigt!

pärlplatta påsk

Pärlplattan är också en klassiker att använda till påskpysslet. Pärla kycklingar, kaniner, harar eller ägg. Superenkelt att hänga upp i riset eller bara lägga ut som små figurer på ställen där hemma.

Påskpyssel med glasspinnar och papper – bra för små barn

påskpyssel små barn

Foto: Shutterstock

påskpyssel små barn

Foto: Shutterstock

När man pysslar med de minsta barnen är det riktigt tacksamt att använda sig av toarullar och papper. Figurerna blir ofta överblickbara och man ser resultatet snabbt. Här har man klippt ut äggformer i färgglatt papper och satt ihop till en krans, dekorerad med en liten hare.

påskpyssel små barn kyckling

Foto: Shutterstock

Hur söt var inte den här påskgirlangen? Enkel att tillverka genom att klippa och klistra i papper och dekorera med ögon som man limmar på. Tejpa fast på snöre eller använd klädnypor.

påskpyssel små barn harar

Foto: Shutterstock

Bara att rita och klippa kan också vara kul. Klipp på fri hand med en säker papperssax eller låt barnen använda en mall så att det blir många liknande figurer.

Glad Påsk-kort – gör på förskolan eller hemma

Hur blir årets påskkort? Är det kanske detta året ni kör äggtema – eller går all in på kycklingar?

Här tipsar vi om ett gäng påskkort som är perfekta att göra både på förskolan, i skolan eller hemma med familjen.

De vanligaste grejerna ni behöver ha hemma för påskkort är roliga papper, sax och lim. Ofta kan ni också använda sådant som redan finns. Testa med muffinsformar eller färglatt papper från pappersförpackningar. Bara fantasin sätter gränser!

Påskkort med akvarell

glad påsk kort pyssel

En liten hare målad med akvarell, enkelt och superfint att skicka till någon ni gillar!

Påskkort med harar och kycklingar

påskkort

Foto: Shutterstock

påskkort

Foto: Shutterstock

påskkort hare pyssel
påskkort kyckling barn

Foto: redtedart

påskkort med morot

Både påskharen och kycklingar är såklart givna inslag på påsk. Här ovan ser vi några riktigt kreativa idéer: Lägg papper i lager och låt lite sticka ut åt gången, sätt på en blomma från naturen eller vik och häfta i kortets vikning för en rolig 3D-look.

Påsk – Målarbild för barn till kort

påsk målarbild

Tycker kidsen om att färglägga? Då är färdiga målarbilder som man skriver ut en riktigt bra bas till påskkorten ni gör själva. Spara ner den här bilden eller leta upp sidor på nätet där det finns gratis färgläggningsbilder.

Påskpyssla – andra roliga idéer för lite äldre barn

Vill ni testa något nytt i år, som varken är kort eller toarullekycklingar? Här har vi samlat några extra unika idéer till ert påskpyssel. Perfekt för det riktigt pilliga barnet eller lite äldre tweenies som gillar att använda händerna!

påskpyssel barn roligt

Foto: onelittleproject

Den här roliga klädnypan pysslar ni enkelt ihop med lite papper, en häftkudde och lim. Riktigt finurlig! Titta på videon för extra noggrann instruktion.

påskpyssel för barn

Foto: johannarundel

Att hänga i påskriset eller dekorera dukningen med. Till de här fina hararna använder man liknande teknik som när man gör smällkarameller. Här finns en beskrivning.

påskpyssel barn

Vill ni göra en fin dukning till påskbordet? Varför inte pryda den med det här vackra nästet! Här i kan ni lägga fjuniga fjädrar eller ägg som ni målat i vackra färger. Hämta material från naturen eller köp på blomsteraffären.

diy påsk barn pyssel

Foto: sabrinamix

hare påskpyssel barn

Foto: sabrinamix

De här urgulliga morötterna gör ni enkelt med hjälp av kaffefilter och muffinsformar. Riktigt kort startsträcka på pysseldagen med andra ord!

krans påskpyssel

Foto: BH&G

Tycker ni om att måla ägg? Varför inte måla och sätta ihop till en krans som går ton i ton? Superkul att montera ihop med dina äldre barn.

Dags att gå loss i pysselverkstaden. Kom ihåg att bara fantasin sätter gränserna! Lycka till!

Mer läsning för dig
Planera vårmyset – då har barnen påsklov där ni bor
Få mer tid med familjen nästa år – så maxar du alla röda dagar 2021

Utvald läsning