9 tecken på att du bor med en 2-åring

mamma och barn läser bok

Finns det något härligare än att få följa sitt barn och se när hen växer upp? Från den där lilla spädisen som bara sov, till att hen tar sina första steg eller säger sitt första ord. Men lika härligt som det faktiskt är kan det också vara jobbigt och frustrerande. Har du en 2-åring hemma känner du nog igen dig i den här roliga listan.

Se också: 9 likheter mellan små barn och en dålig chef

9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chef
1:47

Efter reklamen: 9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chef

(1:47)

Slå på ljud

8 tecken på att du bor med en 2-åring

Att hitta saker på fel ställen eller oroa sig över några tysta minuter - så här vet du att du bor med en 2-åring.

1. Du hittar telefonladdaren i köksskåpen

Det är dags för den årliga städningen där alla hyllor, lådor och skåp i köket ska städas. I samma stund som du rafsar fram alla grejer hittar du även något som INTE ska vara där – nämligen telefonladdaren. Som försvann för ett halvt år sen.

2. Du har ALLTID sällskap

När du lagar middag, duschar eller är på toaletten. Att som förälder få vara ensam är nästintill omöjligt. Din 2-åring vill alltid vara där du är.

Vardagen och kärleken – här är 23 sagda av er om vad det är att vara mamma!

3. Du läser samma bok varje kväll

Barn gillar att veta vad som ska hända, så för dem är det inga problem att se ett och samma avsnitt av Piff och Puff eller läsa samma kvällsaga för tolfte kvällen i rad. Men hur är det för dig mamma, har du?

4. Du inser att man kan sjunga om allt

”Borsta, borsta tänderna så tänderna blir glada” – känner du igen dig? När en bestämd 2-åring säger nej är du som förälder tvungen att göra tråkiga måsten lite roligare. Det går att sjunga om allt oavsett om det handlar om att få tänderna rena eller klä på sig.

5. Du trampar ofta i något blött

Vatten i köket, mjölkfläckar på golvet sedan frukosten eller någon som tvättat händerna i badrummet. Barn gillar att leka med vatten och för en 2-åring spelar det ingen roll vad för vätska det är, huvudsaken att hen får ”kladda”.

6. Du vet aldrig vad du hittar i sängen

En legobit, en hårborste och en… majskrok?! Varje kväll när du ska lägga dig är det nya saker som din 2-åring gömt under täcket.

Så löser vi vardagspusslet – Motherhoods läsare berättar

7. Du drömmer om tystnad

”Mamma, tåm! Tåm å tålla!” ”Va hetäj du?” ”Mamma, va jöj du?” Att bo med en miniperson som precis lärt sig prata är alldeles underbart… och lite irriterande. Det snackas, frågas och kommenteras – om ALLT!

8. … och du oroar dig när det äntligen blir tyst

Det kan alla småbarnsföräldrar skriva under på.

9. Du känner en massa nya känslor

När din 2-åring säger något roligt, gör något du inte vetat att hen kan eller ger dig en puss på kinden växer mammahjärtat. Du känner du enorma känslor som knappt går att beskriva – och i samma stund är alla tjafs ni haft som bortblåsta.

Foto: TT

Mer läsning för dig
Kända kvinnors ärliga ord om att vara mamma – SÅ befriande!
14 presenter som 2-åringen kommer att älska
3 enkla steg – så pratar du med småbarn så att de faktiskt lyssnar

Utvald läsning