En del av

Välkomna julen redan nu – 6 aktiviteter som smygstartar myset

08 nov, 2021 
Lovisa Svedlund
familj som julbakar
Det kan kännas något trist där i början av november, när allt det roliga med Halloween är över och mörkret lägger sig. Men misströsta inte, julen väntar runt knuten. Här är sex juliga aktiviteter vi vill börja göra med barnen redan nu!
Annons

Vi känner nog alla igen den: senhöst-deppen. Vintertiden gör att det blir mörkt på eftermiddagen, vinterförkylningarna duggar tätt och soltimmarna är få.

Se också: 10 julfilmer med toppbetyg på IMDb

10 julfilmer med toppbetyg på IMDbBrand logo
10 julfilmer med toppbetyg på IMDb

Så vad gör vi för att orka? Börjar tänka på julen såklart! Det finns faktiskt experter som menar att personer som börjar tänka på julen tidigt är lyckliga! Fenomenet att börja så smått med juldekorationer och smygstart av julbakning redan i november har på senare år fått ordet Novent – och vilken härlig uppfinning!

Smygstarta julen – 6 tips

Vill du redan nu smygstarta julen? Välkommen till Motherhood – vi har nämnligen allt du behöver. Här listar vi sex härliga tips på hur du kan dra igång julpeppen!

Annons

1. Börja julbaka

Ett bra ställe att börja på om man inte redan nu vill ta in gran och glitter är att sätta igång med juldoftande bakning. Att baka med barn är inte alltid det lättaste, så här har vi samlat riktigt enkla recept med få ingredienser som ni kan testa.

2. Gör (eller titta på!) adventskalendrar

En färdigköpt mysig kalender, Nissekalender, en egenproducerad paketkalender eller julkalendern på SVT. Vilket läger du än står i när det kommer till adventskalender finns vi här för dig!

adventskalender barn diy
Foto: Cool mates

3. Titta på julfilmer

Julfilmer finns det gott om och kan vara precis vad vi behöver för att hålla humöret uppe månaderna innan jul. Här har vi listat våra 11 favoriter att titta på med barnen – och berättar självklart var du kan streama respektive film.

Annons

4. Börja med julpyssel

Det är riktigt festligt att pyssla egna juldekorationer, jultröjor, kransar, paket och juliga pärlplattor. Ska det blir klart till dess att julestöket börjar kan ni ju lika gärna börja redan nu! Kolla in våra 19 tips på julpyssel för både små och stora barn.

jultröja diy
Att designa en egen jultröja är kul för både stor och liten. Foto: Panduro
julpyssel med papper
För lite mindre barn är det kul att gör enkla pyssel i papper eller med toarullar. Foto: Thismummyloves

5. Börja göra planer

Ring vänner och släktingar – och rita in i kalendern hur ni önskar tillbringa årets jullov. Kanske vill ni bara stanna hemma och ligga på soffan? Eller resa iväg med fullspäckat schema. Oavsett vad som är er grej kan du kolla upp redan nu vilka datum barnen kommer vara lediga där just ni bor.

6. Köp julklappar

Det är lätt hänt att känna sig stressad över julklappar, men en undersökning visar faktiskt att barnen är långt mindre materialistiska än vi tror när det handlar om vad de får för gåvor vid jul.

Vill du ändå köpa någon klapp eller två hjälper vi till med roliga idéer på gåvor till både små och stora barn. Under vår shoppingsida hittar du väl utvalda och mammatestade köp som garanterat kommer gå hem hos kidsen.

Foto: TT

Annons