En del av

11 saker föräldrar gör fel – enligt en tonåring

15 feb, 2022 
Redaktionen Motherhood
Från att ha varit ett litet barn som behövt sina föräldrar hela tiden, till att nu blivit en ung vuxen som klarar sig själv – och kanske ibland har FÖR många och bestämda åsikter. Här är listan tonårsföräldrar säkert kan känna igen sig.
Annons
TV: 6 saker föräldrar gör – som tonårsbarnen hatarBrand logo
TV: 6 saker föräldrar gör – som tonårsbarnen hatar

”Små barn, små problem. Stora barn, stora problem” är ett talesätt som de flesta föräldrar fått höra någon gång. Och visst stämmer det. När barnen är mini är det oftast tjafs om små saker som ”görs fel”, som exempelvis vilka kläder eller skor barnet ska ha eller vilken mat som ska ätas.

Men när du har en tonåring är det andra saker som gäller. Då kan det handla om allt från vilka åsikter du har till vad du gör som kritiseras.

11 föräldrar gör fel – enligt en tonåring

Här listar vi 11 saker din tonåring tycker att du som förälder gör fel. Hej tonårsförälder! Känner du igen dig i den här listan?

1. Du vill bara prata, prata, prata

Men din tonåring har såååå mycket viktigare saker för sig.

2. Du tjatar om att din tonåring ska plocka undan efter sig.

”Ja, jag ska! Som att jag inte hörde det redan första gången, men inte orkade” får du som svar.

Annons

3. Du vill veta var hen är

Som förälder är man alltid lite orolig när det är för tyst. Att du kräver ett sms:a var din tonåring är och när hen kommer hem är dock för mycket begärt. ”Som om jag inte hade bättre och roligare saker för mig” tänker hen.

4. Du är för långsam med att swisha pengar

Behöver vi säga mer?

5. Du duschar för länge

Medan du står i badrummet och kladdar i hårinpackning knackar det på dörren och din tonåring informationsskriker: ”Greta Thunberg skulle aldrig duscha så där länge!”

6. Du hänvisar till när du var ung

Nej, det kanske inte var så länge sen du var tonåring, men får ändå kommentarer som: ”Jo mamma, saker har hänt sen du gick i åttan...”

7. Du predikar att DU minsann klarade av en barndom utan skärm

Något alla föräldrar kan checka av, eller hur?

8. Du har koll på Sociala medier

Hallå, har inte alla föräldrar konto på Snapchat, Tik tok och Instagram för att hålla koll på vad tonåringarna gör på dagarna?

Annons

9. Du vill gärna låna smink

... men blir vansinnig när din tonåring lånar ditt.

10. Du använder ett ”ungdomligt” språk

När du försöker prata med ditt barns kompisar som en kompis och inte vuxen, och det landar helt skevt hela tiden. ”Ingen använder uttryck som ”cringe”, mamma!”

11. Du ber hen städa rummet

Rummet är kaos och du har länge påpekat att det behöver städas. ”Jag har städat!” får du som var. När du dubbelkollar ser du att hen snitslat ut en bana genom klädhögarna på golvet, från datorn till sängen – och är nöjd med det.

Foto: TT

Se också: 9 saker tonåringar i dag inte kan förstå att vi behövt göraBrand logo
Se också: 9 saker tonåringar i dag inte kan förstå att vi behövt göra
Annons