En del av

5 citat som beskriver på pricken hur det är att vara förälder

14 feb, 2022 
Lovisa Svedlund
Kalle Norwald
Ibland sägs det så bra på bara några ord! Här är 5 gånger kändisar snackat om livet så att vi känner igen oss på PRICKEN i hur det är att ha barn.
Annons

Förskola, skola. Simning. Besök på vårdcentralen. Vi skjutsar dem i ett evighetshjul till kommunala verksamheter. Vi tvångsborstar tänderna efter långa diskussioner om huruvida tandborstning verkligen är nödvändigt.

Vi äter hellre glass och somnar tidigt än ligger en fredagskväll.

Vi har som ambition för dagen att få bajsa ostört.

Se också: 9 peppande citat om mammakroppen

9 peppande bilder och citat om mammakroppenBrand logo
9 peppande bilder och citat om mammakroppen

Ja, ungefär så är det för de flesta att ha barn. Föräldraskapet kan verkligen vara både glammigaste och lyxigaste i livet – men också slitigaste och mest kämpiga.

Annons

Vill du fnissa lite åt hur vardagen faktiskt ter sig med barn? Här är fem citat från kändisar som på pricken illustrerar hur det är att ha barn!

1. Louise Edlund Winblad/Hejhejvardag:

Åt precis exakt samma saker svär och svettas jag mängder

Hejhejvardag
Louise Edlund Winblad.

När Motherhood-bloggaren Hejhejvardag får frågan om vad som är det roligaste och jobbigaste med barn svarar hon:

Alltså jag skrattar så mycket åt envisheten, upptäckterna, uttrycken, infallen… Så sjukt rolig!! Och ungefär åt precis exakt samma saker svär och svettas jag mängder. NOLL stunder i stillhet!

Annons

2. Kalle Norwald:

Vissa dagar blir jag lyckligare av glass än av sex

Kalle Norwald
Kalle Norwald.

När sexologen Kalle Norwald, också känd som expert i SVT:s Gift vid första ögonkastet, pratar med tidningen Amelia om hur ofta man egentligen ska ha sex känner vi definitivt igen oss som småbarnsföräldrar.

Hur mycket sex ”måste” man ha i en relation?, frågar Amelia

Det finns en studie som säger tre gånger i veckan, det är jättedålig forskning som jag blev ombedd att kommentera i radion för några år sedan. Det är inte bra med en sån siffra, för vad innebär det att ha sex? Är det – i en heterosexuell relation – penis i vagina? Eller lite petting mot kylskåpet? Rätt svar är allt från ingenting till varje dag eller mer. Det varierar ju också, för lusten är inte samma hela tiden. Jag själv till exempel gillar glass, och kan bli överlycklig av glass. Vissa dagar blir jag lyckligare av glass än av sex, det beror på sammanhanget, säger Kalle Norwald.

Annons

3. Charlotta Björck

Eventuell tvångsborstning äger rum och sen nattar vi varsin onge

charlotta björck komiker
Charlotta Björck.

När Motherhood pratar med komikern Charlotta Björck, bland annat känd från humorserien CHARLOTTA x 8, får hon frågan om hur en vanlig dag ser ut. Någon som känner igen sig i kvällsrutinen?

Framåt 15-16-tiden hämtar vi varsitt barn och efter det strålar vi alla samman i ett enda stort inferno av trötthet, utmattning och hunger i hemmets ostädade vrå. Efter kvällsmat och samkväm i form av helst tusen olika aktiviteter på samma gång följer oftast någon form av diskussion kring huruvida tandborstning verkligen är nödvändigt eller ej. Eventuell tvångsborstning äger rum och sen nattar vi varsin onge.

Annons

4. Klara Doktorow

Glada, arga, ledsna, beter sig som arslen och så vidare...

Klara Doktorow
Klara Doktorow.

Poddprofilen och författaren Klara Doktorow får frågan vad hon tycker är viktigt i ett föräldraskap och JA vi känner absolut igen oss i hur våra små ögonstenar kan bete sig (!!) när de väljer.

Vad tycker du är viktigt i ett föräldraskap?, frågade vi Klara.

Att säga och visa att jag älskar dem i alla deras sinnesstämningar (när de är glada, arga, ledsna, beter sig som arslen osv). Det bekräftar att kärleken inte är villkorad.

5. Julia Wiberg

Ta en dusch och bajsa ostört...

Motherhood-bloggaren Julia Wiberg får frågan om vad det jobbigaste är med vardagen som förälder. Och ja, är detta med toaletten kanske lite av en klassiker i föräldraskapet? Vi känner iallafall igen oss!

Att inte få tänka klart en tanke, att inte få göra det man vill när man vill … Och att inte få gå toaletten.

När jag fick Norma så hade jag ambitioner att träffa kompisar och hitta på en massa saker ... Ambitionen i livet just nu är att få ta en dusch och bajsa ostört. På den nivån.

Foto: TT, Motherhood, Instagram/@jullewibbe

Annons