En del av

Hanna Fischer psykolog och psykoterapeut i Motherhoods expertpanel

10 nov, 2021 
Redaktionen Motherhood
Hanna Fischer leg. psykolog och psykoterapeut i Motherhoods expertpanel
Att vara förälder kan ibland kännas som den svåraste uppgiften – och om barnen mår dåligt eller på andra sätt visar att något inte är som det ska kan det kännas ännu svårare. Ta hjälp av Hanna Fischer – Motherhoods alldeles egna expert inom psykoterapi.
Annons

Hur pratar man med sitt barn om känslor och hur når man barnen när allt verkar hopplöst? Hanna Fischer är specialist inom psykoterapi och har lång erfarenhet av att hjälpa barn och deras föräldrar. Nu har även Motherhoods läsare chans till att ta del av hennes kloka råd i Motherhoods expertpanel.

Se också: Det här är Motherhoods expertpanel

Motherhoods expertpanel – din guide genom mammalivetBrand logo
Motherhoods expertpanel – din guide genom mammalivet

Psykologen Hanna Fischer – en av Motherhoods experter

Som psykolog möter Hanna dagligen barn och föräldrar som behöver stöttning och guidning. Hon jobbar på Moment Psykologi i Stockholm, men kommer även finnas här för Motherhoods läsare som en av fyra experter i Motherhoods expertpanel. Men vem är hon och vad vill hon bidra med i Motherhoods panel? Nu får du chansen att lära känna henne lite bättre!

Hanna Fischer
Hanna Fischer, legitimerad psykolog och psykoterapeut – och en av våra experter! Hurra!

Hej Hanna! Berätta, vem är du?

– Jag är en tvåbarnsmamma som är legitimerad psykolog och psykoterapeut. Jag älskar att hänga med min stora familj och ordna stora middagar. Jag lyssnar gärna på musik och i familjen spelar vi många olika instrument, vilket jag tycker är härligt.

Annons

Hanna Fischer

Ålder: 47.

Bor: Kungsholmen, Stockholm.

Familj: Man och två barn, Vera och Paul.

Utbildning: Leg psykolog, leg psykoterapeut och specialist i psykoterapi.

Intressen utöver jobbet: Musik, springa och äta väldigt god mat.

Vad kommer du att bidra med för expertis i Motherhoods expertpanel?

– Eftersom jag kan väldigt mycket om utvecklingspsykologi hoppas jag kunna svara på frågor om just det. Jag vill finnas här och hjälpa och stötta om föräldrar känner sig oroliga över sitt barn och även ge information när det inte finns en anledning till oro.

Ja, som förälder är man ju orolig konstant känns det som. Men berätta, vilka är dina hjärtefrågor?

– Jag tycker om barn som upplevs som ”bråkiga”. Jag älskar när man kan få omgivningen att se dessa barn på ett annat sätt. Jag känner väldigt mycket för de här barnen.

Hur kommer det sig?

– Jag ser hur de ofta kämpar med att bete sig rätt och ofta missförstås i onödan. Barn gör nästan alltid så gott de kan och om de ofta hamnar i bråk kan man var säker på att de lider allra mest av det. Ofta handlar det inte om någon motivationsbrist att bete sig enligt omgivningens förväntan utan om färdighetsbrist, så som att hantera plötslig förändring eller motgång.

Annons

Finns det något som känns extra tufft att behöva ta i?

– Hmm, maktlösheten hos föräldrar som har ett mobbat barn. Så som jag ser det verkar det vara svårt för skolor att tag i det.

Vad vill du säga till föräldrar som kämpar?

– Dela med er och sök stöd hos varandra. Ingen börda är för tung för den som skaffar sig bärhjälp, brukar jag tänka. Det är så mycket oro. En annan sak jag brukar tänka är att föräldrar generellt får försöka se över vad de har för ton mot sig själva. Stanna upp och fundera och ställ frågan: Skulle jag säga så här till någon jag tycker om?

Det här är Motherhoods expertpanel

Motherhoods expertpanel är din guide genom mammalivet. För vad är egentligen bättre än att hjälpas åt genom livets alla utmaningar?

Varje vecka kommer en läsarfråga besvaras av minst två personer ur panelen. Frågorna täcker, precis som sajtens innehåll, moderskapets hela resa och kan innehålla funderingar kring allt ifrån graviditet till tonårslivets utmaningar.

Motherhoods expertpanel består av:
Maria Dufva, kriminolog och tonårsexpert.
Kajsa Kaijser, barnläkare.
Hanna Fischer, legitimerad psykolog och psykoterapeut.
Veronica Calembe, barnmorska.

HÄR kan du läsa mer om våra experter och ta del av fler frågor och svar från Motherhoods expertpanel.

Foto: Motherhood

Annons