En del av

Veronica Calembe barnmorska i Motherhoods expertpanel

10 nov, 2021 
Redaktionen Motherhood
Veronica Calembe barnmorska i Motherhoods expertpanel
Som kvinna är det mycket som händer, både i kropp och knopp. Barnmorskan Veronica Calembe är expert på kvinnohälsa och ingår nu hon i Motherhoods expertpanel – hurra!
Annons

Funderar du på att bli gravid? Är du orolig för något under pågående graviditet? Har du frågor om din sexualitet? Som barnmorska är Veronica Calembe expert på kvinnor och kvinnohälsa. Varje dag träffar hon kvinnor som är i olika skeden i livet och med sin gedigna kunskap kan hon stötta och hjälpa oavsett funderingar eller frågor i Motherhoods expertpanel.

Se också: Det här är Motherhoods expertpanel

Motherhoods expertpanel – din guide genom mammalivetBrand logo
Motherhoods expertpanel – din guide genom mammalivet

Barnmorskan Veronica Calembe – en av Motherhoods experter

Som barnmorska på en mödravårdsmottagning i Stockholm träffar Veronica Calembe kvinnor varje dag. Hon brinner för allt som rör kvinnohälsa, barnmorskeyrket har nämligen så många delar i en kvinnas liv. Här får du lära känna henne lite bättre.

Veronica Calembe
Säg hej till en av Motherhoods experter: Barnmorskan Veronica Calembe!

Hej Veronica! Berätta om dig själv.

– Jag är född på Södersjukhuset, uppväxt söder om Stockholm under hela mitt unga vuxna liv. Idag är jag 35 år och lever tillsammans med min man Arvid och vår 2,5-åriga son Axel. Under flera år arbetade jag inom ungdomsmottagning men idag jobbar jag på en barnmorskemottagning. Jag är en person som har mycket energi och gillar att umgås med familj och vänner. Jag älskar att dansa och sjunger gärna gospel. Det ger mig energi ända in i själen!

Annons

Veronica Calembe

Ålder: 35 år.

Bor: Södermalm, Stockholm.

Familj: Mannen Arvid, sonen Axel, 2,5 år.

Utbildning: Leg. sjuksköterska och barnmorska. Har pluggat på Röda korsets högskola och Uppsala universitet.

Intressen utöver jobbet: sjunga gospel och dansa.

Följ: @mammamia.ostermalm

Vad kommer du att bidra med för expertis i Motherhoods expertpanel?

– Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med kunskap och en självförståelse kring de tankar som läsarna har. Det kanske dyker upp frågor om graviditet eller så kanske en yngre läsare har tankar och funderingar om kroppen och sex – eller en kvinna mitt i livet som funderar kring sin sexualitet eller klimakteriet. Alla frågor är välkomna oavsett var i livet man är.

Åh, så bra. Har du några hjärtefrågor?

Det låter så klyschigt men jag brinner för allt, mixen, inom mitt område. Barnmorskeyrket har så många delar i en kvinnas liv – allt från pubertet till kroppsliga förändringar under en graviditet och mentala förändringar. Som barnmorska får jag vara med om hela cykeln. Andra saker som jag gärna lyfter är sexualitet och missfall.

Annons

Mm, det där med missfall kan ju vara så svårt att prata om – just för att det inte pratas så mycket om det. Hur känner du där?

– Ja, verkligen. Jag hoppas kunna locka fram hos läsarna att våga ställa frågor som också känns svåra eller obekväma. Missfall är en sak, men också den emotionella frustrationen kring att det kan vara svårt att bli gravid. Jag tror på att det är läkande att prata om svåra saker, det är då man eventuellt kan gå vidare.

Finns det något ämne som känns extra tufft att behöva ta tag i?

– Under åren har jag fått vara med om så många livsöden, vilket jag känner mig väldigt ödmjuk inför. I rollen som barnmorska lär man sig till slut att hantera de flesta ämnen även om de kan kännas tufft. Som barnmorska har vi inte alltid alla svaren. Men om det dyker upp frågor jag inte har svar på kan det ändå vara skönt för läsaren när hon får bolla om dem.

Precis så. Vad vill du säga till föräldrar som kämpar?

Annons

– Oavsett vad du kämpar för idag så vill jag säga att våga fråga oss experter, som dagligen möter livsöden. I vilken situation du än befinner dig i finns vi här för dig.

Det här är Motherhoods expertpanel

Motherhoods expertpanel är din guide genom mammalivet. För vad är egentligen bättre än att hjälpas åt genom livets alla utmaningar?

Varje vecka kommer en läsarfråga besvaras av minst två personer ur panelen. Frågorna täcker, precis som sajtens innehåll, moderskapets hela resa och kan innehålla funderingar kring allt ifrån graviditet till tonårslivets utmaningar.

Motherhoods expertpanel består av:
Maria Dufva, kriminolog och tonårsexpert.
Kajsa Kaijser, barnläkare.
Hanna Fischer, legitimerad psykolog och psykoterapeut.
Veronica Calembe, barnmorska.

HÄR kan du läsa mer om våra experter och ta del av fler frågor och svar från Motherhoods expertpanel.

Foto: Motherhood

Annons