En del av

Här är de 10 mest lästa reportagen på Motherhood 2021

14 dec, 2021 
https://image.motherhood.se/image-538804?imageId=538804&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Svedlund
reportage motherhood
Mamman Fatima ger sonen Isayah palliativ vård hemma. My blev gravid med tvillingar trots son PCOS. Och bebislycka för favoritparet Maxine Nordlindh och Emil Nygren kända från SVT:s Gift vid första ögonkastet. När Motherhood sammanfattar årets mest lästa reportage finns mammalivets alla delar med.

Varsågod, här är årets bästa läsning.
Annons

Ännu ett år präglat av pandemi har passerat och varje dag har ni, kloka mammor, levt på i vardagen. Vissa dagar kanske var fyllda av fest, andra var gråmulna och gick inte till historien.

Det som du kämpar med, tycker är roligt, blir glad av och det som gör dig arg och ledsen har funnits där. För dig, precis som för alla andra mammor, föräldrar, kvinnor, människor.

Se också: Så ditt 2022 som mamma enligt stjärnorna

Så blir ditt år som mamma – stort årshoroskop för 2022Brand logo
Så blir ditt år som mamma – stort årshoroskop för 2022

När Motherhood sammanfattar vilka reportage som lästs av flest i år finns allt det från mammalivet med. De svåraste och ljusaste stunder. Tankar om hur svårt det kan vara att bli, eller vara, mamma. Kärleken till vårt barn eller våra barn. Skratt och otillräcklighet, precis som vi är.

Annons

Motherhood listar: 10 mest lästa reportagen 2021

Varsågod för årets bästa läsning. Här är texterna som fått allra mest läsning på Motherhood år 2021, från plats tio till plats ett.

10. My Westerdahl fick tvillingar efter långa gravidkampen

My Westerdahl

En lång gravidresa blev det för My Westerdahl. Men efter ett viktras, hormonbehandling och sorgen över sin PCOS kom tvillingarna – som fick världens finaste namn.

9. Vanja Wikström om att leva med ME-sjuka Niklas: ”Saker som är vardagsmat för andra blir lyx för oss”

Vanja Wikström

Motherhoodprofilen Vanja Wikström berättar i en stor intervju om hur hon tacklar vardagen med en sjuk partner. Såhär samlar hon energi i storfamilj där hon nästan funkar som ensamstående.

Annons

8. Charlotte är ensamstående och rullstolsburen: ”Frustrerande och helt fantastiskt”

Charlotta ensamstående rullstolsburen

Charlotte blev förlamad i en fallolycka i vuxen ålder och är nu mamma till två barn. I det här reportaget berättar hon om utmaningarna som ensamstående mamma och hur hennes stora kärlek Raoul tragiskt gick bort under den första graviditeten.

7. Charlotta Björck: ”Den så hårt gjutna kärleken jag känner för mina barn gör mig stadig”

charlotta björck

I artikelserien Ett snack med möter vi komikern Charlotta Björck – om hur man kan använda förälderns otillräcklighet i det roliga och hur frustrerande det kan vara att ens barn har en NPF-diagnos.

Annons

6. Mamma Christins taktik räddade döende sonen efter Utøya

utöya överlevare

Mamman Christin vägrade köpa läkarens besked om att svårt skottskadade sonen skulle dö. Här berättar hon om dagen då han besköts på Utøya – och hur han mirakulöst nog överlevde.

5. Klara Doktorow: ”Det är hemskt att längta efter ett plus”

klara doktorow

Bjussig, rolig och ett av genierna i podden Trettio Plus Trevar. För Motherhood berättade Klara Doktorow om att den efterlängtade graviditeten, oron och hur hon tänker i föräldraskapet.

Annons

4. Maxine Nordlindh om förlossningen och nya livet som mamma

maxine nordlindh

I december 2021 blev SVT-profilerna Maxine Nordlindh och Emil Nygren från Gift vid första ögonkastet föräldrar. I en intervju bara dagarna efter berättar de om hur familjelivet börjat – och tankarna kring bebisens namn.

3. Fatima vårdar sin son i livets slutskede: ”Alldeles för tidigt för Isayah att dö”

Fatima Viera

Hur hanterar man som förälder att ens barn är så sjuk att det enda som återstår är palliativ vård? Fatima, mamma till Isayah, 13, berättar om de svåraste upplevelserna en mamma kan tvingas gå igenom.

Annons

2. Hannas barn dog i magen: "När chocken lagt sig kommer sorgen i kapp"

Hanna förlossningen sköts upp

Efter tre förlossningar med utdragen latensfas kunde Hanna konstatera att hennes kropp inte fick igång värkarbetet av egen kraft den här gången. Men när hon inte fick starta förlossningen på konstgjord väg hände det värsta av allt.

1. Sandra Beijer om graviditeten: ”Folk blir förvånade att jag inte längtar”

Sandra Beijer

Hon kände ingen längtan efter bebisen och hade svårt att föreställa sig hur det är att bli mamma. I Motherhoods mest lästa reportage 2021 berättar ELLE-bloggaren Sandra Beijer om de krassa känslorna inför graviditeten – och varför hon inte tänkte gå igenom den på någon annans villkor.

Annons

Vill du veta hur det gick för Sandra? Här finns en intervju om hur livet känns efter att bebisen kommit.

Annons